19 december 2018

• woensdag 19 december 2018 - Jakobus 5:16-18
    Beken elkaar uw zonden en bid voor elkaar, dan zult u genezen. Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet. Elia was een mens als wij, en nadat hij vurig had gebeden dat het niet zou regenen, is er drie-en-een-half jaar lang geen regen gevallen op het land. Toen bad hij opnieuw, en de hemel gaf regen, en het land bracht zijn vrucht weer voort. -- Jakobus 5:16-18

Datum : zaterdag 15 december 2018
Datum : dinsdag 25 december 2018

Scriba

Voor het aanvragen van attestaties bij vertrek uit de gemeente, het opgeven van geboorten, huwelijken en dergelijke kan men zich wenden tot de scriba.

Correspondentieadres: Postbus 428, 7800 AK Emmen.

A. Karsijns

Bij afwezigheid van de scriba dient men zich te wenden tot de 2e scriba. Bij vertrek uit de gemeente moet de attestatie zo mogelijk 3 weken voor vertrek worden aangevraagd.

Adreswijzigingen e.d. kunt u doorgeven aan het kerkelijk bureau:
Mw. M. Kesteloo - Bosch

Avondmaalsbriefjes

Voor de viering van het Heilig Avondmaal in een andere gemeente is een zogenaamd "avondmaalsbriefje" vereist. Dit briefje, deze verklaring moet tijdig bij de scriba of een andere door de kerkenraad aan te wijzen ambtsdrager (wijkouderling) worden aangevraagd, waarna het op de afgesproken tijd kan worden gehaald (toezending geschiedt slechts bij hoge uitzondering).

Heilige Doop

Aanvragen te richten aan de preses of aan de scriba.

Huwelijksbevestiging

Huwelijksbevestiging dient tenminste 6 weken voor de huwelijksdatum te worden aangevraagd bij de preses, of bij diens afwezigheid bij de 2e preses. De kerkenraad heeft besloten dat een huwelijksbevestiging in de regel zal plaatsvinden ná 19.00 uur.