Dagelijks Woord

04 augustus 2021

  • woensdag 04 augustus 2021 - Lucas 18:7-8
    Zal God dan niet zeker recht verschaffen aan zijn uitverkorenen die dag en nacht tot hem roepen? Of laat hij hen wachten? Ik zeg jullie dat hij hun spoedig recht zal verschaffen. -- Lucas 18:7-8

kijkmee3

kidsclubbutton

Alle komende activiteiten

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
9
10
11
12
13
14
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28
30
31

zorg voor de vogels

De 21ste wandeling – Corona versie 

FOTOWEDSTRIJD - En de winnaars zijn bekend!
BEKIJK ZE HIER

Wie doet er mee met de: “Mijn vader werkt hier” wandeling met fotowedstrijd
Zoek zelf een wandeling uit qua tijd, afstand, en samenstelling van de groep.

 

(laadt het filmpje niet probeer het dan HIER)

De 21ste wandeling – Corona versie 

Wie doet er mee met de: “Mijn vader werkt hier” wandeling?
Zoek zelf een wandeling uit qua tijd, afstand, weergesteldheid en samenstelling van de groep.
Zie filmpje hierboven (laadt het filmpje niet probeer het dan HIER)
In wat of wanneer, in wie, zie jij onze Vader aan het werk?!
Stuur je foto met verhaal, (of alleen een verhaaltje mag ook) in vóór 1 mei naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We kunnen met elkaar gaan wandelen! Doe je mee? 

Zussengroet Marjan de Jonge

DE WINNAARS ZIJN BEKEND! ZIE HIERONDER

 

Ingezonden door gemeenteleden

Uitslag fotowedstrijd ‘Mijn Vader werkt hier’

Beste mensen,

De jury (en dat was ik niet zelf! Ze blijven graag anoniem ;-)) had een zware taak, maar heeft de drie winnende foto’s kunnen kiezen die gemaakt zijn tijdens de “Mijn Vader werkt hier”-wandeling. Na verschillende overwegingen hebben ze de top 3 gekozen die het beste aansloot bij de opdracht. 

  1. God geeft zelfs in de dood leven (Geke de B) 
  2. Denken aan Herder Jezus met zijn schapen  (Rianne K) 
  3. Met hoeveel zorg zal Hij ons kleden? (Lucia K) 

Het juryrapport van de verschillende foto’s luide als volgt: 

  1. Het nieuwe leven uit het oude is prachtig. Technisch niet perfecte foto. Verhaal maakt alles goed. Thema komt er het beste in uit. “Zelfs als alles weg is en geheel kapot, God weet er altijd weer wat van te maken”. Compositie mooi!!  
  2. Schapen in de bijbel zijn immers prominent aanwezig. Beeld van schapen en lammeren; het nieuwe leven, komt duidelijk naar voren. Mooie foto, link met “mijn Vader werkt hier” goed te zien”. Een werkzame/ bewegende kudde. Prachtige compositie.  
  3. Contrast in oude/ nieuwe blaadjes; nieuwe leven komt er doorheen. Mooi. Het persoonlijke dat God voor je zorgt, dat is er in te zien, ook in de uitleg. Zorg voor mens en schepping. 

De prijswinnaars hebben inmiddels hun prijs in ontvangst kunnen nemen met het juryrapport. Alle inzenders ontvangen bewijs van deelname met juryrapport.

Zussengroet,

Marjan de Jonge 

 

 

Dia1fotowedstrijd

Dia2fotowedstrijd

HIERONDER DE EERSTE INZENDINGEN

 

bloesem

Bijbelwandeling: Gods grootheid te zien in ontluikend nieuw leven, uitbottende lijsterbes met op achtergrond elzenproppen van vorig jaar.
Doede M.

 

hert

God is overal,zeker in de natuur raak je daar steeds weer van onder de indruk!
Een burlen edelhert op de hoge Veluwe! Aly K.

 

ooievaar

Vanochtend voor de kerkdienst aan een 40 km lange fietstocht gemaakt. Onderweg veel mooie natuur en dieren gezien. Een specht gehoord en gezien, typisch geluid hamerend op de boom. Een eekhoorn een boom in klimmend. Waterhoentjes, meerkoeten. En een prachtig paar op het nest: Ooievaars, die geduldig broeden wachten op nieuw leven. Prachtig om de diversiteit van Gods schepping te zien in natuur en dieren! Elke keer geniet ik er van tijdens mountainbike- of racefietstocht. Groet, Harm M.

 

nestje Large
Onder de indruk, kunstig werk.
Ik ben stil, dank U voor dit wonder zo dichtbij.
Camping, de zeven heuveltjes, Ees. Alberta vdH

 

Bloemen Large

Als God het groen dat vandaag op het veld staat en morgen in de oven geworpen wordt al met zo veel zorg kleedt, met hoeveel zorg zal Hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen?
Lucia K

Bloem Willemien A

Zo rond het weekend kwam de eerste bloem. En gisteren, op mijn verjaardag, stond er een heel rijtje. Mooi cadeautje op een bescheiden, corona proof, verjaardag. Willemien A

 

Tulpen Geke de B

 

"Ik hoefde er de deur niet eens voor uit. In eigen tuin zichtbaar dat God zelfs in de dood leven geeft! Wat een troost! ❤" Geke dB

 

Strand Anoniem

 

 “Wij zeggen u dank zeer genadige God voor de schoonheid van de aarde en de lucht en de zee; voor de rijkdom van de bergen, vlakten en rivieren; voor de bloemen. Wij loven u om deze goede gaven en bidden dat we ze voor ons nageslacht mogen bewaren. Geef dat we mogen blijven groeien in ons dankbaar genieten van uw overvloedige schepping, tot eer en glorie van uw naam, nu en voor eeuwig. (The Book of Common Prayer)  Anoniem

 

schapen

Vindt het altijd een mooi beeld schapen in het veld. Ik moet dan altijd denken aan herder Jezus met zijn gemeente als schapen. Rianne K

regenboog Large

 

… mensen levend onder Gods verbondsbeloften. Met broedergroet, Jan G

drentse wegenMarc en Truus de R.