Dagelijks Woord

13 juli 2020

  • maandag 13 juli 2020 - 1 Petrus 2:9-10
    Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht. Eens was u geen volk, nu bent u Gods volk; eens viel Gods ontferming u niet ten deel, nu wordt zijn ontferming u geschonken. -- 1 Petrus 2:9-10

kijkmee3

kidsclubbutton

Alle komende activiteiten

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

leiderschaap2

Goede Herderkerk zoekt predikant!

Ben jij het schaap dat ons over de dam leidt?

Net als de leden van de gemeente ben jij schaap van dezelfde kudde. Een kudde die geleid wordt door de Herder, onze Heer Jezus. Tegelijk zoeken we een herder, die zich richt op het Lam.

We zijn op zoek naar een predikant die vol van God is en ons door de Heilige Geest stimuleert, aanspoort en bemoedigt om onze weg te gaan achter de Herder aan. Een predikant die ons aanzet om persoonlijk èn samen dichter bij God te komen en Gods koninkrijk te ontdekken.

Wij verlangen naar groei in ons geloof maar weten niet altijd goed hoe we onszelf en elkaar daarin kunnen meenemen en stimuleren.

Ben jij degene die met een open hart én open oor midden in de gemeente staat? Die alle leeftijdsgroepen weet aan te spreken en de Bijbel zo uitlegt dat het ons verder brengt in de actualiteit van elke dag? Durf je jezelf hierin kwetsbaar op te stellen, weet je waar anderzijds ook je kracht ligt?

Wil je ons voorgaan in het zoeken naar hoe we ons geloof kunnen verdiepen en op welke manier we dat in Emmen e.o. kunnen uitdragen?

Voel je je aangesproken door onze oproep en ben je benieuwd naar wie wij zijn?

Als gemeente van Christus zijn we

- met ca 600 leden een dynamische gemeente waarin alle leeftijden mooi verdeeld zijn
- een gemeenschap die omziet naar elkaar, waarin de gemeenschap van Heiligen wordt ervaren, maar waarin we ook te kort schieten waardoor sommigen zich eenzaam voelen
- actief, met koffieochtenden, ouderenactiviteiten, jeugdkamp, soosavonden, bijbelstudiegroepen, miniwijken, bijbelwandelingen en nog meer
- uitgestrekt, zo wonen er ook leden in Weiteveen, Eesergroen, Rütenbrock en Twist
- woonachtig in een groene woonplaats, waarin stilte nog gehoord kan worden en de sterren goed te zien zijn

Als gemeente willen we ons graag ontwikkelen

- we zijn zoekende naar eigenheid in identiteit
- we willen een biddende gemeente zijn
- we willen graag meer kunnen betekenen voor de directe omgeving, een open gemeente zijn in de buurt, waar mensen graag komen

Word je door deze vacature aangesproken en zie je het als een roeping en uitdaging om hier gehoor aan te geven, schrijf ons!
We bieden een full-time baan aan, waarbij minder uren bespreekbaar zijn. Verder krijg je ondersteuning van onze pastorale medewerker voor 20 uur in de week. Het geven van catechese doe je samen met een team van gemeenteleden.

Als je onze predikant wordt krijg je bovendien eenmalig een jaarabonnement op Wildlands.

Voor alle info kijk op onze website, www.gkv-emmen.nl
Ook kun je bellen met Albert Hilvers, 06-25461035, na 20.00 uur
Solliciteren kan tot 19 juni 2020 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reacties worden vertrouwelijk behandeld

schapendrenthe Medium