28 oktober 2021

• donderdag 28 oktober 2021 - Efeziers 1:17-19
    Moge de God van onze Heer Jezus Christus, de vader van alle luister, u een geest van inzicht schenken in wat geopenbaard is, opdat u hem zult kennen. Moge uw hart verlicht worden, zodat u zult zien waarop u hopen mag nu hij u geroepen heeft, hoe rijk de luister is die de heiligen zullen ontvangen, en hoe overweldigend groot de krachtige werking van Gods macht is voor ons die geloven. -- Efeziers 1:17-19

Covid 19 maatregelen GKV Emmen - vanaf 25 september 2021

Inmiddels heeft de overheid aangegeven de anderhalvemetermaatregel te willen loslaten. Als kerk mogen we dan ook dankbaar gebruik maken van deze ruimte. Voor de één kan het niet snel genoeg gaan, een ander zal het juist veel enger vinden om een kerk binnen te gaan waar iedereen weer dicht bij elkaar mag zitten. Het is goed dat we ons daarvan bewust zijn en elkaar daarin ook respecteren. Het einde van deze maatregel heft onze zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar niet op

Vooralsnog hebben wij in de Goede Herderkerk een maximum aantal van 100 personen aangehouden, inclusief een registratieplicht. In de afgelopen maanden hebben we gezien dat het aantal reserveringen vaak aan de onderkant van deze 100 personen zat.

Als kerk willen we dan ook graag een volgende stap zetten.
Een toegangscontrole met een testuitslag of een coronapas wordt uiteraard niet aanbevolen. Toch willen we graag iedereen de mogelijkheid geven om met een veilig gevoel naar de kerk te gaan.

De anderhalvemetercommissie stelt daarom het volgende voor (vanaf zondag 26 september):

• Bent u verkouden of heeft u klachten mbt de luchtwegen, heeft u koorts of moet u regelmatig hoesten? Dan raden wij u af om naar de kerk te komen.
  • Bij binnenkomst vragen wij u om uw handen goed te desinfecteren.
  • In het kerkgebouw is 1,5 meter afstand, niet meer ‘verplicht’.
  • Het isniet meer noodzakelijk om u voor een dienst te registreren.
  • Tijdens de dienst wordt er zoveel mogelijk geventileerd. (deuren en ramen staan open)
  • In de kerkzaal wordt een gedeelte van de kerk gereserveerd voor gemeenteleden/gasten die toch nog graag de anderhalvemeterregel willen respecteren.
  • Vooralsnog wordt het schudden van handenen ander innig contact zoveel mogelijk afgeraden.
  • Het avondmaal zal nog steeds middels kleine bekertjes wijn en het aanreiken van brood worden gevierd.
  • Collecte nog steeds digitaal, eventueel kan een collectezak bij de uitgang worden op gehangen.
  • De zalen van de kerk kunnen weer zonder beperkingen gebruikt worden, wel vragen wij de organisator van elke bijeenkomst, rekening te houden met deelnemers die toch graag de 1,5 meter afstand willen respecteren.

In theorie is het dus mogelijk dat gevaccineerde bezoekers naast niet gevaccineerde bezoekers kunnen gaan zitten en bezoekers zonder klachten, kunnen toch Covid verspreiden onder andere bezoekers.
Vindt u, als gevaccineerde, het vervelend om eventueel naast een niet gevaccineerde te zitten? Dan kunt u plaats nemen in het vak waar meer ruimte per bezoeker is gereserveerd.
Vindt u, als niet gevaccineerde, het vervelend om tussen andere bezoekers te zitten? Ook dan kunt u plaats nemen in het vak waar meer ruimte per bezoeker is gereserveerd. Wij vragen elke bezoeker hier verantwoord mee om te gaan.

Ook kan het in de kerk, ivm het ventileren, iets kouder zijn dan normaal, wij vinden het geen probleem als u met een jas aan in de kerk zit. De eerste paar zondagen zullen we aanzien hoe dit zich ontwikkelt. Hebben we te weinig anderhalvemeter plaatsen? Dan zullen we dit aanpassen.